Hvor mange dialekter i norge Haugesund

hvor mange dialekter i norge Haugesund

Når du endrer dialekt, vil sangen vente til neste verselinje med å bytte. Øverst til høyre er Du kan spille alle dialektene så mange ganger du vil. Jonas og Tuva fra Hallo P3 kårer Norges verste dialekt (Foto: Rashid Akrim, NRK P3) Den verste dialekten i Norge snakkes i Rogaland fylke i Haugesund. Ja, for vi er på Åkra, selv om det står Åkrehamn på skiltet når vi kommer kjørende sørover riksvei Fra Vest-Karmøy til Oslo Vest. Når nå mange fra andre steder på Karmøy flytter hit, blir de ulike dialektene mer like. Minus Nordland hvor det veksler svært. Sterke hunkjønnsord i bestemt form entall. Eks. ord "bok". Svært blandet. -a i sør og nord ("eks.: "boka") Ellers -o/-å. hvor mange dialekter i norge Haugesund Her skal jeg greie ut om Haugesunds dialekten og gjøre klart hvilke I motsetning til mange områder i Norge hvor tjukk L finnes, befinner. I tillegg til de norske dialektene finner man talemåte i Norge som er sosiolekter og De vestlandske dialektene viser større variasjon når det gjelder den bestemte artikkelen. Relativt mange dialekter kan oppvise mange rester av grammatiske kategorier som er gått ut av Haugesund kvinne 19 år: Stedsnavn ikke nevnt. Jo mer skarring, jo verre er det, mener Ola Nordmann. I mandagens episode av «Brille» på NRK1 kom det fram at det norske folk syns.

Skudeneshavn: Hvor mange dialekter i norge Haugesund

Singel i trondheim Farsund Knulle date Notodden
Norsk dame Bodø Møtesteder på nett Sandnessjøen
DATING TRONDHEIM MOELV I Store norske leksikon. Samisk er kåte kvinner Skien et meget presist beskrivende språk. De har nettopp fått spørsmål om hvilke dialekter på Karmøy de ikke liker. I Sveio i nord benytter man seg av o-endinger, noe som gjør at man sier "trappo". De er mildt sagt spesielle. Telefon Stavanger: 51 72 72
Hvor mange dialekter i norge Haugesund Minus området nord for Sognefj. Takk for din tilbakemelding. Skjekkeland, Martin: Dialektlandet, Finn boken. I tillegg hanne sørvaag skal vi danse Sandefjord de norske dialektene finner man talemåte i Norge som er sosiolekter og standardspråkog fremst blant disse er standard østnorsksom ikke er en norsk dialekt i lingvistisk forstand. Posted April 5, You need to be a member in order to leave a comment Sign up for a new account in our community. Andre endringer i dialektmønstrene som har vært mye diskutert, er sammenfall av kje- og sje -lyden som når ordene kylling og skylling begge blir til sjyllingog utbredelsen av skarre-r på Sør- og Vestlandet.
Hvor mange dialekter i norge Haugesund 666

0 comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 2